A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü

Szellőztető rendszer az egészség megőrzése érdekében

Miért most kezd el teret hódítani a hővisszanyerős szellőzés?

---

A környezetünk és szeretteink megóvása érdekében, az épület energiafelhasználásának csökkentése és az állandó tiszta levegő biztosítása miatt nélkülözhetetlen, hogy az egészséges klímát megőrizzük a zárt térben. A környezetünk és szeretteink megóvása érdekében, az épület energiafelhasználásának csökkentése és az állandó tiszta levegő biztosítása miatt nélkülözhetetlen, hogy az egészséges klímát megőrizzük a zárt térben.

----

  ----

----

Miért fontos az automatizált szellőzés otthonában?

 • A rendszer magas hatékonyságú szűrőin keresztül beérkező pollenektől és egyéb káros anyagoktól mentes friss és oxigéndús levegőt biztosít
 • A magas szálló por koncentráció miatt több település egészségtelen levegő minősítésű zónában van, de ez a probléma zárt térben kiküszöbölhető, a szellőztető készülékben található 3 szűrőnek köszönhetően
 • Végleges megoldást nyújt az egészségkárosító penészesedés ellen
 • Energiatakarékos működést biztosít a hővisszanyerőnek köszönhetően, így akár 50%-os megtakarítást érhet el a fűtési és hűtési költségekből

-----

A szellőzésre azért szükséges nagyobb figyelmet fordítani, mert az építőipar anyag használata teljesen átalakult az utóbbi évtizedek során. Ennek oka a folyamatos technikai fejlődés és az egyre szigorúbb energetikai elvárás. A régi hagyományos építőanyagok- és nyílászáróknál az épületnek volt egy természetes légáteresztő képessége, mely mára már teljesen megszűnt az épületek légtömörségének köszönhetően. Másfelől számtalan ember a napjainak a legnagyobb részét zárt helyiségben tölti, ahol a mindennapi feladatok és teendők mellett nem marad kellő figyelem a rendszeres szellőztetésre, ennek következtében nem jut elég oxigéndús levegő a légtérbe.

----

10 nyomós érv a szellőztető rendszer mellett

---

A mindennapi tevékenység, mint például a főzés, sütés, zuhanyzás, teregetés vízgőzt és egyéb szennyezőanyagot termel. Otthonunk, munkahelyünk légtere tele van műanyag termékekkel és elektronikus eszközökből származó vegyi anyagokkal. Ez által a gyermekek különösen ki vannak téve a rossz légminőségnek.

---

A levegő frissen tartása a szervezetünk éltető eleme, hiszen a megfelelő napi oxigénellátás a jobb alvásminőség mellett az általános lelkiállapotra is hatást gyakorol. Az irodák, tárgyalótermek, osztálytermek, középületek rossz levegő minősége a koncentráló képességre is rendkívül negatívan hat.

----

A magas páratartalom és alacsony beltéri hőmérséklet következtében a hidegebb felületeken kicsapódó pára penészedéshez vezethet. A penészes fal allergiás és asztmás tüneteket produkálhat, emellett fáradtság, fejfájás és keringési problémák előidézője is lehet.

----

Az allergiás és asztmás megbetegedések száma az elmúlt évtizedben rohamosan megnőtt, részben a megnövekedett zárt térben töltött idő miatt.

----

Az energiamegtakarítás jegyében az épületek napjainkban fokozott légzárással készülnek, mely tovább ront a belső légállapotokon, mely magasabb páratartalmat eredményez.

----

A beltéri levegő szennyezettségért számos tényező, köztük a páratartalom, a különböző szagok és illatanyagok, a tárgyakból kiváló gázok, a cigarettafüst, a penész, az allergén anyagok, valamint a radon tehető felelőssé.

----

"A friss levegő javítja az életminőséget" Egy ember naponta kb. 1 kg ételt, kb. 2 liter vizet, de legalább 15 000 liter levegőt fogyaszt, amelynek majdnem 90% -a a zárt térből érkező levegő.

----

2022-től kötelező a szellőztető rendszer kiépítése a közel nulla energiaigényű épületeknél, melyet gépi szellőzéssel kötelező átadni. Az előírt friss levegő mennyiség fő/min. 25,2 m³/h, mely kizárólag gépi szellőzéssel biztosítható, ablaknyitással nem.

----

Magyarországon a levegő minőségét több térségben egészségtelennek minősítették, veszély zónában van, mint Putnok, Kazincbarcika, Sajószentpéter, Százhalombatta, Tököl, Budapest, Vác, Dorog, Miskolc, Nyíregyháza, Székesfehérvár, Várpalota és Ajkán- egészségtelen a levegőminőség a szálló por miatt.

----

A légszennyezés továbbra is az egyik legfőbb okozója az emberek idő előtti elhalálozásának, a betegségek terjedésének és az ökoszisztéma károsodásának.

----

A megoldás a TQD Ventilus automata hővisszanyerős légkezelő rendszer

 • Javítja a beltéri levegő minőséget és felhasználja az épületben keletkező hő energiáját
 • Minden lakossági épület típushoz a legjobb megoldást nyújtja és növeli az ingatlan értékét
 • A kültérből beszívott levegőt az F9 filter átszűri, így baktérium és allergiamentes tiszta légállapotot biztosít
 • Nagyfokú távolról vezérelt szabályozhatóságot és csendes működést biztosít
 • A rendszer kiépítése egyszerűen kivitelezhető és rendkívül biztonságos befektetés 
 • Kompromisszumok nélkül a Ventilus légtechnikával több évtizedre tervezhet
 • Megóvja immunrendszerét és ingatlanát egyaránt
Rendezés:
Cikkszám: VENT00382
4 hét szállítási idő
129.904 Ft
Cikkszám: VENT00154
4 hét szállítási idő
984.123 Ft
Cikkszám: VENT00151
4 hét szállítási idő
1.065.404 Ft

Keresés