A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü

Az egészséges levegőről a Ventilus szellőztető rendszer gondoskodik

Légtechnikai készülékeink "Tiszta levegő program" minősítéssel rendelkeznek

A TQD Ventilus szellőztető gépek számos kritériumnak megfelelnek, elsősorban a hővisszanyerés hatékonysága és az energiahatékonyság szempontjából.

A „Tiszta Levegő” program a magyarországi levegőminőséggel kapcsolatos problémák „receptje”.

Szellőztetőink a levegő minőséget javítják az által, hogy csökkentik a családi házakból származó por és egyéb szennyező anyagok légkörbe történő kibocsátását.

A Ventilus légkezelő készülékeket úgy fejlesztették, hogy a belső térben az automatizált hővisszanyerős szellőztető rendszer pollenmentes friss levegőt teremelve, javítani tudja az életminőséget és hozzájárul egy egészségesebb jövő kialakításához.

Magyarország levegő minősége 

Számos településen és térségben veszélyes a légszennyezettség az aereszol, szálló por miatt mint például Putnok, Kazincbarcika, Sajószentpéter, a középső területeken Százhalombatta és Tököl levegőjét minősítették egészségtelennek- a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatai alapján, a Magyar Távirati Iroda (MTI).

Emellett kilenc településen - Budapest, Vác, Dorog, Miskolc, Nyíregyháza, Székesfehérvár, Várpalota, Ajka- egészségtelen a levegő minőség a szálló por miatt. Az előrejelzés alapján a légszennyezettség tekintetében nem várható jelentős változás.

A levegőhigiénés index négy kategória szintet különböztet meg: elfogadható (kék), kifogásolt (zöld), egészségtelen (narancssárga) és veszélyes (piros). Az NNK korábban kiemelte: a szálló por parányi részecskéi rövid távon elsősorban légzőszervi tüneteket okoznak, továbbá növelik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát is. A gyermekek, az idősek, a krónikus szív- és érrendszeri, illetve a légzőszervi betegségben szenvedők, valamint a várandós kismamák vannak leginkább veszélyben az érintett településeken.

A légszennyezés továbbra is az egyik legfontosabb okozója az emberek idő előtti elhalálozásának, betegségek terjedésének és az ökoszisztémák környezetszennyezés miatti károsodásának Európában – állapítja meg az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA).

Emiatt komoly károk és veszteségek érik a térség természeti rendszereit és romlik a lakosok egészségi állapota is. Jelenleg elsősorban a szálló por és más lebegő részecskék (PM) és a földfelszín-közeli ózon (O3), valamint az aromás szénhidrogén vegyületek (PAH) és a nitrogén-dioxid (NO2) számlájára írható, míg az ökoszisztémákban a földközeli ózon, az ammónia (NH3) és a nitrogén-oxidok (NOx, NO és NO2) okozzák a legnagyobb kárt.

Fokozódó veszélyt jelent az aromás szénhidrogén vegyületekben lévő agresszív összetevők (benz-a-pirén, BaP) 2003-tól 2012-re 21 százalékkal emelkedett koncentrációja is, ami főként a lakosság fűtése miatt 24%-kal megnőtt káros kibocsátás következménye. Forrás: Levegő Munkacsoport, Balog Károly szakközgazdász: Levegő minősége Európában

A kontinensen magasan a bolgároknál a legrosszabb a levegő, majd következnek a csehek, a lettek és sajnos mi magyarok.

Magyarországon 1,8 elveszett egészséges év jut 100 lakosra, ez kétszerese az európai átlagnak, de többek között a kínai és indiai átlagnál is rosszabb.

A légszennyezettség az egyik legnagyobb környezeti kockázat az egészségre nézve az Európai Unióban. A rossz levegőminőség miatt naponta több mint ezer európai hal meg idő előtt, ez az érték pedig tízszer több, mint a közlekedési balesetben. Az évente mintegy 400 ezer, a légszennyezettséggel összefüggő korai haláleset fő okozója a jelentés szerint is a részecskeszennyezés vagy kisméretű szálló por, a nitrogén-dioxid és a talajközeli ózon. A legnagyobb kockázatnak a városokban élők vannak kitéve.

Az automata szellőző gondoskodik arról, hogy mindig friss levegőt lélegezhessen az egészséges, hosszútávú életminőség javítása érdekében.

A légkezelő a kültérből a friss levegőt beszívja, majd a filtereken keresztül megszűrt baktérium,- és allergiamentes levegőt az entalpiás hőcserélő funkció által ideális pártartalmat és tiszta légállapotot biztosít. A Bypass téli-nyári automata hőcserélő szellőzésnek köszönhetően az év minden szakában maximális komfortot és kényelmet nyújt.

Számtalan ember a napjainak legnagyobb részét zárt helyiségben tölti, ahol mindennapi feladatok és teendők mellett nem marad kellő figyelem a rendszeres szellőztetésre. Ennek következtében nem jut elég oxigéndús levegő a légtérbe.  

Ezért rendkívül fontos zárt térben szellőztető rendszert alkalmazni, legyen az 

 • családi ház, lakás, apartman
 • iroda, irodaház
 • pince, alagsorban lévő helyiség
 • színház, szálloda, mozi
 • bevásárlóközpont
 • étterem, kifőzde, gyorsétterem, kávézó
 • középület (önkormányzat, iskola, óvoda, könyvtár, múzeum, stb.)
 • sportlétesítmény (tornaterem, fitness terem, uszoda, stb.)
 • wellness létesítmény
 • egészségügyi intézmény.

2022-től kötelező a szellőztető rendszer a közel nulla energiaigényű épületeknél, melyet gépi szellőzéssel kötelező átadni. Az előírt friss levegő mennyiség fejenként minimum 25,2 m³/h, mely kizárólag gépi szellőzéssel biztosítható, ablaknyitással nem. 

A megoldás a prémium minőségű és a piacon kiváló ár-érték arányú TQD Ventilus hővisszanyerős szellőztető rendszer, mely az Ön igényeihez igazodva minden épület típushoz a legjobb megoldást nyújtja.

 • Ideális hőmérsékletet áramoltatás
 • Automataizált légátöblítés
 • Maximális komfort és kényelem
 • Szabályozható modern vezérlőegység
 • Állandó friss levegő
 • Végleges megoldás a penész ellen
 • Energiatakarékos működés
 • Hosszú élettartam


„TISZTA LEVEGŐ” program minősítéssel rendelkezik az összes TQD Ventilus szellőztető készülék

A TQD Ventilus szellőztető rendszer az innovatív fejlesztésnek köszönhetően allergiamentes és egészséges levegőjű lakókörnyezetet biztosít. A "Tiszta levegő" programban meghatározott kritériumok mindegyikének megfelel az ellenáramú hőcserélővel ellátott TQD VENTILUS termékcsalád.

A hőcserélő egyedi kialakításának köszönhetően a PRO-VENT ellenáramú rekuperátor a hővisszanyerés nagyon magas, akár 96% -os hatékonyságú, így jelentősen csökken az otthoni kiegészítő fűtés igénye. Az alkatrészek megfelelő megválasztása (energiatakarékos és csendes EC ventilátorok, alacsony légellenállás) azonban nagyon alacsony energiafogyasztást garantál. További megtakarításokat biztosít a hővisszanyerős szűrők rendszeres, megfelelő idejű cseréje is.

A kiváló működési paraméterek mellett a Ventilus ellenáramú hővisszanyerős szellőztető rendszereket a magas színvonalú kivitelezés jellemez, amiért a TQD vállalat már elnyerte a 2017, 2018, 2019, 2020-as legmagasabb fogyasztói minőséget, a vezető aranyérmet.

Nincs megjeleníthető termék.

Keresés