Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Energiatakarékosság

Energiatakarékosság

Korszerű energiatakarékos megoldások

ENERGIAMEGTAKARÍTÁS HŐVESZTESÉG CSÖKKENTÉSSEL

 

A szellőztetés során kiengedi a meleg levegőt az ablakon?

A fűtési rendszerre és a fűtésszámlára sokat költ?

MIÉRT KÖLT FELESLEGESEN, HA MINDEZ KEDVEZŐEN MEGOLDHATÓ HŐVISSZANYERÉSSEL?

 

A hővisszanyerős szellőzés kiválóan illeszkedik korunk korszerű energiahatékony elvárásaihoz. Mindenki számára fontos, hogy csökkentse a környezetre gyakorolt hatást.

Az elhasznált levegő hőjének visszanyerésével, annak a friss és egészséges levegőbe történő visszavezetésével jelentősen csökken a fűtési rendszer energiaigénye.

 

KORSZERŰ ENERGIAHATÉKONY MEGOLDÁS

A mai korszerű építészeti megoldások mellett elengedhetetlen a belső tér megfelelő baktérium,- és allergiamentes légállapot kialakításához a hővisszanyerős szellőztetés használata.

A hővisszanyerő szellőztető rendszer nem csak kényelmi és komfort célokat szolgáló eszköz, hanem az energetikailag korszerű épület fő gépészeti eleme.

 

ENERGIÁT SPÓROLHAT MEG A TQD VENTILUS HŐVISSZANYERŐ RENDSZERREL

 

Arra a kérdésre, hogy mennyi energiát  spórolhat meg a hővisszanyerős szellőzéssel, elég nehéz pontos választ adni, mert ez a transzmissziós hőveszteségtől és az épület fizikai tulajdonságaitól függ elsősorban a válasz. Azért, hogy kézzel foghatóbb legyen a hővisszanyerés, egy egyszerűbb példa alapján egy alacsony energiaigényű épületre nézve vezetjük végig a számítást.

Amennyiben az épület fűtési energiaigénye természetes szellőzéssel számítva 9000 kWh, akkor egy jó minőségű hővisszanyeréssel ez lecsökkenhet 5000 kWh alá. A tapasztalatok alapján ennek az értéknek a PHPP számítás a legjobb eszköze. A megtakarítás a példa szerint 4000 kWh, ehhez a megtakarításhoz 535 kWh villamos energia "befektetés", azaz a "COP" érték 7,6.

A MEGTAKARÍTOTT ENERGIAMENNYISÉG FÜGG

✔  Épület légtömörsége
✔  Hővisszanyerő gép hatásfoka
✔  Hővisszanyerő rendszer hatásfoka
✔  Entalpiás hőcserélő az ideális páratartalomért
✔  Bypass téli-nyári hőcserélő funkció
✔  Külső és belső hőmérsékleti értékek
✔  Külső hőmérséklet,- páratartalom- és CO2 érzékelő (opció)

 

 

KORSZERŰ ENERGIATAKARÉKOS MEGOLDÁS MINDAZOKNAK, AKIKNEK FONTOS A FÖLD!

Az egyre szigorodó energetikai követelmények egyre zártabb épületeket eredményeznek, melynek következtében a gépi szellőztetés fontossága mára megkérdőjelezhetetlen!

 

A LEGJOBB MEGOLDÁS A TQD VENTILUS HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZTETŐ RENDSZER!

Kizárólagos magyarországi forgalmazóként az összes TQD Ventilus hővisszanyerős szellőztető rendszer típus megvásárolható nálunk.

Keressen minket, hogy bővebb tájékoztatást tudjunk Önnek biztosítani.

Keresés