Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

TQD VENTILUS 390HR ENTALPIÁS SZELLŐZTETŐ GÉP

Ár:
1.204.471 Ft
1.023.800 Ft (806.142 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 180.671 Ft
Kedvezmény: 15%
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Ventilus 390 HR entalpiás hőcserélő nem szárítja a levegőt és mindig friss levegőt biztosít. Így nappal nem álmosodik el, éjszaka pedig pihentető alvást biztosít. 
Elérhetőség: Előrendelhető
Cikkszám: VENT00160
Menny.:db

Leírás

BEVEZETJÜK A SZELLŐZTETÉS DIGITÁLIS VILÁGÁBA

SZELLŐZTETŐ GÉP:

Ellenáramú polimer entalpiás hőcserélő, amely egy olyan hőcserélő, amely nem csak a hő visszanyerésére képes, hanem a keletkező kondenzvizet a hőcserélő falain keresztül továbbítja – a hővel együtt – a beáramló friss levegőnek. Olyan mintha a hőcserélő elválasztó lemezei itatós papírból lennének, ahol a víz át tud diffundálni a másik oldalra, ahol a friss levegő áramlik be az épületbe.

 A megnövelt felületű hőcserélő speciális lemezei megakadályozzák a szagok és más szennyeződések bejutását a légtérbe. Automatikus nyári/téli Bypass a Belimo szelepmozgatóval automatikus fagyálló rendszer. A Bypass azt jelenti,hogy a szellőztető rendszer nyári üzemállapotában a hűvös esti, éjszakai levegővel az épület átöblíthető. Ez a funkció az aktív hűtést nem helyettesíti! Ilyenkor a friss külső levegő nem haladhat át a hőcserélőn, hiszen ekkor az épületből elszívott meleg levegő felmelegítené a beáramló friss hűvös levegőt. A gyártók ezért ún. Bypass, azaz megkerülő ágat építenek a gépekbe, amely kikerüli a hővisszanyerő hőcserélőt.

ÉRINTŐ KÉPERNYŐ

Innovatív és felhasználóbarát vezérlés, mely könnyen kezelhető érintőképernyővel van ellátva. 

Energiatakarékos 1000 W -os elektromos előmelegítő is bekapcsolható a hideg napokon (a fűtési teljesítmény automatikus beállítása igény szerint). A vezérlővel ha szeretné minden napra más teljesítményt tud beprogramozni.

✔ Amennyiben egy hideg téli estén a kandallóját be szeretné gyújtani, a kandalló funkcióval kikapcsolhatja egy pár percre, hogy ne keletkezzen húzat, így nem fognak kicsapni a lángok.  

✔  Ha konyhai vagy egyéb szag baleset  történik a házban nem probléma, a szellőztető funkcióval egy nagyobb fokozatra kapcsolhatja a rendszert, így gyorsan ismét friss levegő lesz a házban.

✔  És ha a megérdemelt pihenését tölti arra is van megoldás mert a nyaralás funkcióval minimálisra állíthatja a rendszert, és amikor hazatér akkor friss levegőjű lakás várja otthon, így még örömtelibb lesz a hazatérés.

✔  Amennyiben egyéb fűtési rendszert is használ nincs probléma, mert annyira intelligens a rendszer, hogy ezt is beállíthatja.

✔  A szűrőkön sem kell lennie a figyelmének, ezt is megteszi ön helyett a vezérlés, amikor itt van az ideje figyelmezteti önt a cserére.

✔  A szellőztetés hatásfokát is személyre szabhatja, teljesen a saját igényeire tudja beprogramozni 1-100%-os hatásfokkal, 3 sebességi fokozatban.

✔  Ha ön is maximalista és úgy érzi, hogy mindenből megérdemli a legtökéletesebbet, akkor opcionálisan CO2 és páratartalom érzékelővel is elláthatja a rendszerét, így már olyan lesz a rendszere, mintha saját mesterséges intelligenciát használna.

✔  A ház porszort acéllemezből készül. A szellőztető gép 30 mm vastag hő- és hangszigeteléssel ellátott, a nagyobb hatékonyság érdekében. 

✔  Opcionálisan internet vezérlés is kérhető hozzá, így egy applikáció segítségével bárhonnan tudja vezérelni szellőztető rendszerét.

✔  A nagy hatékonyságú polimer entalpiás hőcserélő visszanyeri a hőt és a páratartalmat.

✔ GWC vezérlés, geotermikus hőszivattyús rendszerrel is összeköthető.

✔ Lehetőség van riasztó központhoz vagy fürdőszoba kapcsoló csatlakoztatáshoz, hogy az üzemi állapotot I vagy III fokozatra változtassák

EBM-PAPST ventilátorok EC motorral: 
Kiváló minőségű EBM-PAPST radiCal radiális ventilátorok hátrahajolt pengékkel. A járókerék PA műanyagból készül. EC egyenáramú motorok védettséggel eltömődött rotor esetén. A ventilátorok elektronika / motor védelemmel is rendelkeznek a túlzott hőmérséklet ellen. Golyócsapágyas.

KIEGÉSZÍTŐ BERENDEZÉSEK:

  • Internet modul - szükséges a központ és az internet csatlakoztatásához
  • Kültéri hőmérséklet-érzékelő - a GWC megfelelő működéséhez
  • Páratartalom érzékelő
  • CO2 érzékelő
  • GWC modul

Paraméterek

Maximális áramlási sebesség (100 Pa mellett) 454 m3/h
Statikus nyomás (390 m3/h mellett) 184 Pa
Energiafogyasztás 17-167 W
Az előmelegítő teljesítménye 1000 W
Feszültség 230 V/50 Hz
Csatlakozások átmérője 160 mm
Falra szerelés módja függőleges / vízszintes
Magasság / Szélesség / Mélység 636/813/515 mm
Súly 63 kg
Ház területe 150-220 m2
Energia osztály A
Rendszertípus kétirányú
Telepített hajtástípus fokozat nélküli ventilátor sebességszabályozó rendszer
Hővisszanyerő rendszer típusa membrán
Hővisszanyerés az EU 1254/2014 szerint 73,5%
Ventilátorhajtás maximális energiafogyasztása 159W
Hangteljesítmény szint 60 dB (A)
Hangteljesítmény szint t az 1. fokozatban (15%) 40 dB (A)
Áramlási sebesség referenciaérték 0,088 m3/s
Nyomáskülönbség referenciaérték 50 Pa
A belső levegőszivárgás maximális foka 1.3%
A külső levegőszivárgás maximális foka 2.7%
Információ a szűrők cseréjének szükségességéről a vezérlőn riasztás formájában
Éves megtakarítás a fűtésben a mérsékelt övezetben 41,83 kWh

SZETT TARTALMA

  1. Érintőképernyő vezérlőpult + falba süllyesztett
  2. Rögzítő konzol az egység falra felszereléséhez
  3. Vezérlőkábel (2m) a érintő képernyő csatlakoztatásához
  4. Használati utasítás

Keresés